Diplome za darovite učenike iz Kikinde

0
11

Petodnevna „Letnja škola za darovitu decu” koja je realizovana po sistemu NTC učenja je završena, a polaznicima, deci uzrasta trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, uručene su diplome.

Tim povodom Gordana Trnić Iličić, zamenica direktora Centra za stručno usavršavanje, kaže:

– Ovakva škola se prvi put organizuje u našem gradu, a mi smo se potrudili da sve to što bolje organizujemo. Zadovoljni smo rezultatima jer smo uočili veliki napredak kod dece koja su pohađala ovu školu. Zadovoljstvo je vidljivo, kako kod dece, tako i kod nastavnica koje su radile sa njima.

Školu je pohađalo 34 dece iz svih osnovnih škola kikindske opštine, a sa njima je radilo 16 nastavnica i učiteljica. Nastavnice su zadovoljne rezultatima, a Milka Koldon Šević, učiteljica u OŠ „Vuk Karadžić”, je istakla:

– Ovo je nemerljivo iskustvo za sve nas jer su ovo nestandardne metode učenja koje će nam biti od koristi u daljem radu. Na ovom projektu su radile nastavnice, učiteljice i psiholozi iz osnovnih škola, a iskustvo koje smo stekli možemo primenjivati i u redovnoj nastavi.

Za pet dana, koliko je škola trajala, najlepše je bilo najmlađima, a prema rečima Gordane Trnić Iličić, nastavak ovakvih projekata očekuje se već tokom zimskog raspusta.

Izvor: radiokikinda