ZA POHVALU: Donirali bolnici neophodnu opremu

0
38

Ni nakon niza decenija provedenih u Švajcarskoj, bračni par Plazinić nije zaboravio svoju domovinu.

bracni-bar-donirali-bolnica-kikinda

Danas su kikindskoj bolnici uručili veoma važan i neophodan deo opreme – hirurški reflektor, koji je postavljen u operacionoj sali. Po struci stomatolog, Milana Radin Plazinić,rođena Kikikinđanka, navodi da je svetlost izvor života, te su se iz tog razloga odlučili da poklon bude, upravo, reflektor.

– Drago mi je što sam svojoj bolnici mogla da pružim nešto što joj je nužno potrebno. U Švajcarskoj sam već punih 40 godina. Nakon završenih studija stomatologije, suprug i ja nismo mogli da nađemo posao u Srbiji. Bilo je teško u početku, ali smo doktorirali i otvorili stomatološku ordinaciju. Uvek se rado vraćam svojoj zemlji, ovo nije jedina donacija, vrednost nije bitna, želim samo da pomognem svojim Kikinđanima, rekla je gospođa Plazinić.

Dr Milovan Plazinić, rodom iz Guče, navodi da je njihov cilj saradnja Kikinde i Guče, odnosno Zlatiborskog okruga. Oni su donirali brojne ustanove, nije bitan iznos tih sredstava, sve je ovo od srca ,napominje dr Plazinić.

Opštoj bolnici u Kikindi, nedostaju i operacioni stolovi, jer su stari već dotrajali i trebalo bi da se zamene, rekao je, načelnik na ORL odeljenju, Lazar Sivčev:

– Zahvaljujem se bračnom paru Plazinić,ovo je veliki dar za našu ustanovu. Sve četiri operacione sale, sada su opremljene novim reflektorima. Njihova želja je bila da doniraju operacioni reflektor, i ja im se zahvaljujem u ime celog kolektiva.

Bračni par Plazinić, svoj put nastavlja ka Guči. O svojim humanim delima nisu želeli da govore, osim da ih je bilo dosta. Koliko god daleko bili, nostalgija za domovinom je uvek u njihovim srcima i zato joj se često vraćaju.

Izvor: radiokikinda