Danas je završen prvi krug upisa u srednje škole. Deset slobodnih mesta ostalo je za neraspoređene učenike u Ekonomsko – trgovinskoj školi, u SSŠ „Miloš Crnjanski” mesta ima za 42 učenika, u Tehničkoj za 56 đaka, dok jedino u Gimnaziji „Dušan Vasiljev” nema slobodnih mesta, popunjena su sva tri smera, sa po 30 učenika.

skola-milos-crnjanski

U Ekonomsko – trgovinskoj školi, odmah su popunjeni smerovi ekonomski tehničar, komercijalista kao i trogodišnji za trgovca, kaže direktor Tomislav Bartolić:

– Na smeru ekonomski tehničar popunjeno je svih 30 mesta, u odeljenju finansijski administrator ima još pet slobodnih mesta, ogledno odeljenje za komercijalistu je popunjeno, odnosno sva 24 mesta, kao i trogodišnji smer za trgovca, popunjeno je odmah predviđenih 30 mesta. Na smeru turistički tehničar ima još pet slobodnih mesta, dakle popunjeno je 25 mesta.

Direktor SSŠ „Miloš Crnjanski”, Viktor Felbab, kaže da su zadovoljni ali da je moglo biti i bolje:

– Na obrazovnom profilu laboratorijski tehničar popunjeno je svih 30 mesta, na smeru tehničar za zaštitu životne sredine upisan je 21 učenik i mesta ima za još njih devetoro, na smeru prehrambeni tehničar popunjeno je 15 mesta i za drugi krug ostalo je za još toliko. Ogledno odeljenje arhitektonski tehničar upisalo je šest učenika i mesta ima za još čak 18 đaka.

U Tehničkoj školi, po rečima direktorice Nadice Bogdan, na smeru elektromehaničar za termičko rashladne uređaje ostalo je 12 slobodnih mesta, na smeru elektromonter mrežnih postrojenja – 13 mesta, elektrotehničar za elektroniku na vozilima – pet slobodnih mesta, na smeru za automehaničara ostalo je jedno slobodno mesto, za zavarivača pet mesta, dok je za bravara ostalo deset mesta, a na obrazovnom profilu tehničar za kompjutersko upravljanje mesta ima za još 10 učenika.

Za upis je potrebno doneti Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i lekarsko uverenje, a direktori škola kažu da se prilikom upisa ne plaća ništa.

Drugi krug je 10.jula, od 8 do 15 sati.

Izvor: radiokikinda