Improvizovana peščana plaža sa ležaljkama, suncobranima, stolovima, stolicama i binom uskoro će biti postavljena na kikindskom gradskom trgu.

beograd-kikinda-plaza-centar

Od 21. jula do 1. avgusta meštani će imati svoju “kikindsku plažu”, postavljenu na 300 kvadratnih metara prostora. Organizatori “kikindske plaže”, Kulturni centar Kikinde i Centar kreativnih ideja “Kreativia” najavljuju bogat kulturno-umetnički program u sklopu manifestacije “Kikindsko kulturno leto”, a program otvara lokalni bend “Drvo truo”.

Svakodnevno će se održavati različite radionice, namenjene osnovcima i srednjoškolcima, a prijave se obavljaju putem Fejsbuk stranice Kulturnog centra ili putem telefona. Broj učesnika u radionicama je ograničen na 15 do 16 učesnika po radionici. Program obuhvata i večernje aktivnosti, poput akustičnih koncerata, projekcija domaćih filmova i pozorišnih predstava. Radionice počinju od 17 časova, a večernji program u 21 čas.

Kikindska plaža realizovana je po ideji istog projekta održanog u Beogradu, a s idejom da pruži osećaj godišnjeg odmora ljudima koji ne mogu sebi da priušte putovanja. Ulaz na sve programe je besplatan.

 • ja

  da bi covek imao godisnji odmor treba da ima para,ovo je ruglo na situaciju u kojoj zivimo

  • Marko K

   Ja idem i na more, ali i dolazim na Kikindsku plažu. Kikinđani su poseban soj ljudi, nikad nisu zadovoljni ničim. Kikindska plaža nema veze s odmorom i letovanjem, ako tako mislite, onda ste promašili poentu.

   Ja predlažem da se poruši blok oko katoličke crkve, tu izgradi jezero sa slanom morskom vodom gde će mašine praviti veštačke talase, a dok ležite na ležaljkama s dušecima crnci će mahati listovima banana da vas hlade dok će besplatne koktele služiti Havajke u tradicionalnim nošnjama. Rusima ćemo platiti da rasteraju oblake, kao onomad nad Moskvom, da bi se građani i slučajni posetioci uvek mogli sunčati. Svako veče će nastupati barem Eros Ramazzotti koji će ići od ležaljke do ležaljke i pevati na uvce pesme po želji, a ako ga muški deo populacije ne gotivi, tu će biti ili Beyonce ili Lopez da uskoče po potrebi.

   Verujem da i u tom slučaju neće doći 80% Kikinđana, već će ostati kod kuće da vode svoj “rat tastaturama”.