U okviru Kikindskog kulturnog leta, polovinom narednog meseca, biće organizovan Kikindski korzo kao podsećanje na vreme sa kraja šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

kikindski-korzo

Tim povodom Milan Veselinov, jedan od organizatora manifestacije, kaže:

– Podneo sam inicijativu za organizaciju Korzoa i u tome sam imao podršku cele grupe koja je pokrenula i fejsbuk stranicu „Kikindski korzo“. Ovo je manifestacija koja podseća na neku prošlu Kikindu i generacije koje su prošle, a mnogih više i nema sa nama. Na taj način se prisećamo svih ljudi koji su šetali ovom štraftom.


(snimak generalne probe)

Jedna od učesnica nekadašnjeg Korzoa bila je i Marta Kiš Jovanović, koja je u ovoj priči je od samog počekta, a ovom prilikom je istakla

– Počeli smo sa organizacijom od 2010. godine i svake godine se trudimo da što bolje organizujemo ovo okupljanje. Nadamo se da će i ove godine biti dobar odziv. Na ovim okupljanjima nisu prisutni samo oni koji su nekad šetali na korzou već i mlađi koji takav korzo ni ne pamte.

Manifestacija Kikindski korzo biće održana u drugoj polovini avgusta, a proteklog vikenda na generalnoj probi učestvovalo je oko tridesetak naših sugrađana koji su prošetali nekadašnjom čuvenom Kikidskom štraftom.

Izvor: radiokikinda
Foto: facebook.com / Kikindski korzo