Sutra je svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

0
9

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima po prvi put 30. jula, Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) osmislila je akciju kojom nastoji da ohrabri ljude širom sveta da izraze svoju solidarnost sa milionima žrtava trgovine ljudima.

crveni-krst-akcija-svetski-dan-borbe-protiv-trgovine-ljudima

Na “Kikindskoj plaži” volonteri Crvenog krsta Kikinda održaće radionice za najmlađe od 10 do 12 sati i od 17 do 19 sati. Nakon toga, u 19 sati počinje informativna radionica za nešto starije, u okviru koje ćete imati priliku da se upoznate sa fenomenom trgovine ljudima i da čujete neke od priča iz realnog života na ovu temu. U 20 sati sledi projekcija filma na temu trgovine ljudima.

– Na gradskom trgu biće postavljen punkt pored kojeg će stajati volonteri Crvenog krsta, čiji će zadatak biti da fotografišu sve prolaznike koji žele da se fotografišu pokazujući rukama znak srca, što je međunarodno priznat znak ljubavi, brige, prijateljstva i simbol koji pruža nadu milionima žrtava trgovine ljudima. Sve fotograije biće podeljene na društvenoj mreži fb uz hashtag #igivehope. Dođite kako bismo pokazali da je Kikinda grad solidaran u podršci žrtvama trgovine ljudima i kako bismo napravili jedno veliko #igivehope srce.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

Foto: facebook / Crveni krst Kikinda