Dečija pijaca u Kulturnom centru

0
3

Ovogodišnji letnji rapust za mnoge osnovce, ostaće u lepom sećanju,ne provode ga samo u igri već su sa svojim drugarima osmislili dečiju pijacu na koju svakoga dana donose sve ono što im ne treba, stare školske lektire, knjige,slikovnice,garderobu i igračke,nakit koji sami prave i sve to prodaju po simboličnim cenama.

decija-pijaca-u-kulturnom-centru

Dečija pijaca se održava u okviru programa kulturnog leta, u dvorištu Kulturnog centra svakog radnog dana dok god traje školski raspust. Pored pijace, organizovane su i radionice koje će trajati do subote, rekla je Tanja Nožica iz Kulturnog centra.

– Letnji program smo osmislili da deca i tokom leta uče i stvaraju,oni ovde prodaju i na ovaj način sakupljaju džeparac za sebe. Danas smo imali radionicu slikanja sa voštanim bojama, sutra nam se pridružuje Jovan Blat, vajar, koji će deci pokazati tajne vajarske umetnosti, zatim ćemo raditi dekupaž, a u subotu je izložba svih naših radionica koje smo prošli, rekla je Nožica.

Mali trgovci svakoga dana dolaze, kako nam kažu sav prihod od prodaje sakupljaju kako bi sebi kupili po neku knjigu,cd ili džojstik-Bojan Ludajić i Luka Đukić,dolaze iz OŠ “Jovan Popović”i učenici su IV3.

– Došli smo da zaradim malo novca kako bi kupili sebi džojstik za video igricu.Lepo nam je ovde,družimo se, radimo i zarađujemo,rekli su nam Bojan i Luka.

Svi zainteresovani mališani mogu doći svakoga radnog dana u dvorište Kulturnog centra od 9 do 12 sati,ukoliko žele da učestvuju u zanimljivom programu dečije pijace i umetničkih radionica.

Izvor: radiokikinda