Starijim generacijama Kikindski KORZO obeležio je mladost, sećanje na prvu ljubav, pravo drugarstvo, sitne svađe, sviranje gitare, na vreme kada nije bilo bitno ko koliko ima, već ko je kakav čovek. Sinoć su nas upravo oni podsetili kako je to ranije izgledalo. korzo-kikinda-setnja

Mlađe generacije možda ne znaju šta je Korzo, evo prilike da saznate.

Korzo (ital. corso) predstavlja najčešće glavnu gradsku ulicu i svojevrsni izlog grada, odnosno glavno gradsko šetalište u našim mestima. Korzo je bio popularan u doba  kada nije bilo interneta, mobilnih telefona i druge „napredne” tehnologije. Tu su se najčešće „zakazivali” sastanci sa devojkom ili dečkom koji vam se dopada.

„Večeras sam posle mnogo godina, osetila onu davnu mladost koja se može doživeti samo na korzou. Dolazeći na zakazano mesto u momentu sam osetila da gubim dah… kaže Mitakis: Pa šta ti je? – Pa verovao ili ne, osećam se vrlo uzbuđeno, kao kad smo davno, davno izlazili na korzo, uživajući u divnim šetnjama i susretima sa dragim likovima! Veče je zaista bilo predivno, sreli smo ljude koje odavno nismo videli i bilo je mnogo, mnogo lepo!”, napisala je na društvenim mrežama jedna učesnica Korzoa.

„Koliko je malo potrebno da se čovek oseća lepo i bezbrižno. To se upravo dogodilo večeras na ovoj šetnji, koja nas je zbližila na trenutak i podsetila na neka lepša vremena. Bilo je zaista sjajno.”, komentarisala je učesnica Korzoa.

korzo-kikinda-setnja-1 korzo-kikinda-setnja-2