Centar za stručno usavršavanje organizovao je danas stručni skup za direktore osnovnih i srednjih škola sa temom “Doprinos stručnog usavršavanja kvalitetu rada ustanove – primeri dobre prakse”.

stručni skup, direktori, kikinda

Cilj ovog edukativnog stručnog skupa bio je da se direktori svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine okupe na jednom mestu kako bi se pripremili za dodatno usavršavanje kada je reč o eksternoj evaulaciji škole, odnosno o ocenjivanju rada škole kroz Nastavno veće, rad sa decom ,do posla sa papirologijom, rekao je Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršavanje u Kikindi.

Stanislava Hrnjak, resorna članica Opštinskog veća, zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje, rekla je da je cilj da se, kroz ove seminare, animiraju zaposleni u svim ustanovama obrazovanja, da im se ponude svi akreditovani programi i seminari, kako bi se dodatno usavršavali.

Predavanje Milana Bojanića – stručnog savetnika iz Školske uprave Zrenjanin održano je u okviru ovog skupa u Ruskom Selu, u centru “Torontal”. On je, između ostalog, govorio o primeni standarda u obrazovanju, koje će usvojiti sve osnovne i srednje škole na teritoriji Srbije.

Ovom stručnom skupu prisustvovalo je 75 direktora.

Izvor: radio kikinda