TOPOT: Radionica „Upoznajmo se sa konjima” 30. avgusta

0
0

Proteklog vikenda Sportsko konjički klub Topot učestvovao je na dve fijakerijade.

skk-topot-kikinda

U subotu 23. avgusta u Kcuri, gde su se predstavili u takmičarskoj kategoriji, vožnja kroz parkur II kolo prvensta Vojvodine i ostvarili zapaženi rezultat u konkurenciji vise od 36 zaprega, trenutno najboljih u Srbiji.

Vozač je bio Zoran Jakonić a suvozač mladi Aleksandar Soklovački, na drugom kraju kajaša bila su grla Jadranka i Cila. U nedelju u okviru Velikogospojinskih dana, na 21. revijalnoj fijakerijadi, SKK „Topot” u prvi plan stavio je juniore Aleksandra Soklovačkog i Ljiljanu Jakonić. Oni su u Banatskoj narodnoj nošnji oduševili sve gledaoce, a bilo ih je preko hiljadu. Na drugoj strani kajaša bila su grla Batosta i Converzano Visla. Iako nisu uspeli da osvoje pehar, nisu razočarani, jer mahom je većina pehara ostala u rukama domaćina. Učestvovali su još i Jakonić Zoran i Soklovački Tanja sa grlima Jadranka i Cila.

– Mi smo zadovoljni, jer smo uspeli da motivišemo jedan mladi par i to je za nas najveći uspeh. Nastavljamo sa aktivnostima i već u subotu 30. avgusta održaćemo prvu u nizu radionicu za decu i mlade, pod nazivom „Upoznajmo se sa konjima”, navode iz SKK Topot.

– Radionica je besplatna, a održava se na adresi Topolski put 10, sa početkom u 9 časova i trajaće do 11 časova. Deca i mladi imaće priliku da jašu, maze, drže kajaše pa i vozaju grla upregnuta u takmičarska kola. Pozivamo sve roditelje i mlade da dođu sa decom, prijateljima da se družimo, zaključili su iz SKK Topot.