Škole spremne – u ponedeljak 1. septembra prvi školski dan!

0
11

S obzirom da se približava početak nove školske godine, sve srednje i osnovne škole spremne su da dočekaju svoje đake.

škole spremne kikinda

U toku raspusta u većini škola započeti su molerski i farbarski radovi, zamenjena je stolarija, postavljene su nove školske klupe i podovi, sve u cilju poboljšanja uslova rada. Stanislava Hrnjak, resorna članica za obrazovanje, posetila je danas tri škole u kojima je većina radova završena. U Gimnaziji “Dušan Vasiljev” rekonstrisane su dve učionice, rekla je direktorica, Jasna Tomašev.

– U toku raspusta rekonstruisana su dva kabineta, za matematiku i za nemački jezik. Zamenjena je stolarija, kompletna elektro instalacija, zidovi su okrečeni i sve je ofrabano. Sredstva su odobrena iz lokalne samouprave, preko Direkcije za izgradnju grada,rekla je Tomašev.

U OŠ” Jovan Popović” izdvojeno je 300.000 dinara od strane lokalne samouprave, kako bi se sanirali podovi u dve učionice. Pored ovog posla, planirana je i zamena prozora, rekla je Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i informisanje.

Jelana Krvopić – v.d. direktora OŠ”Jovan Popović”, kaže da pored sitnih prepravki u školi najveći problem stvara voda u podrumu.

– Ono što smo za sada uspeli da uradimo, jeste da adaptiramo dve učionice za đake prvake, sredili smo podove, zamenili školski nameštaj, okrečili i ofrabali.

U OŠ “Feješ Klara” u narednom periodu biće sporoveden projekat “Korak napred” koji se odnosi na rad sa decom koja imaju poremećaj u ponašanju. Nosioci projekta su: OŠ”Feješ Klara”, Centar za socijalni rad i Udruženje Srpski ratni veterani opština Kikinda. Sredstva u iznosu od 450.000 dinara, dobijena su preko Nis-ovog konkursa, od toga je 160.000 dinara iskorišćeno za adaptaciju prostora u kojem će i odvijati nastava. Dužina trajanja projekte je sedam meseci.

PODSEĆAMO:

U ponedeljak, 1.septembra, počinje nova 2014/2015.školska godina. U našoj opštini nema obustave nastave i sve počinje po planu i programu.

Od 8 sati časovi počinju za osnovce od prvog do četvrtog razreda, dok su učenici od 5.do 8.razreda popodne,od 13 sati.
Učenici Ekonomsko – trgovinske škole su u jutarnjoj smeni, od 8 sati, a nastava u Gimnaziji „Dušan Vasiljev”, održavaće se popodne, od 14 sati.

Izvor: radio kikinda