Sekli automobile u Mikronaselju

0
12

Kako svedoči jedan stanovnik Mikronaselja, njemu se tokom noći desilo nešto čudno sa automobilom, ali mislili su da je reč o manjoj nezgodi, nisu ni slutili da može to da im se desi.

– Vozili smo se automobilom i parkirali se na parkingu u Mikronaslju gde stanujemo. Sa automobilom je sve bilo u najvećem redu i niko od nas ga nije vozio preko noći. U pitanju je vozilo proizvedeno 2007. godine, u tehički potpuno ispravnom stanju. Narednog jutra pri paljenju automobil je napravio ogromnu buku. Zvučao je kao da uopšte nema auspuh, rekao je stanovnik Mikronaselja.

– Pošto nas ima više vozača u kući, pretpostavili smo da je neko od nas naleteo na ledenicu i iščupao auspuh, ali na kanalu kod majstora se pokazalo da nam je neko preko noći sekao sa nekom vrstom alata cev od auspuha i pokušao da ukrade katalizator. Naša sreća je bila u tome da nisu uspeli da nam odseku katalizator. Taj deo navodno nov košta 70 evra, a tako na otpadu ga kradljivci prodaju za 1000 dinara. Vozilo bez tog dela radi, ali u mnogo većoj meri zagađuje okolinu. Da opasnost bude još veća, blizu cevi za izduvne gasove nalazi sebi cev koja vodi gorivo do motora, istakao je zabrinuto vozač.

Redakcija Internet portala „I LOVE KIKINDA” Vam savetuje da s vremena na vreme, proverite svoj automobil kako biste eventualno sprečili štetu na Vašem automobilu.