Ruski državljanin F.N. (1977) preminuo je protekle subote u kikindskoj bolnici od posledica trovanja metil-alkoholom, dok se njegov kolega G.A. (1968) nalazi na lečenju na Internom odeljenju kikindske bolnice i život mu nije ugrožen. Tragičan događaj dogodio se na NIS-ovim bušotinama u Kikindi.

Krv oba pacijenta poslata je na analizu na toksikologiju na VMA u Beograd gde je potvrđeno da je trovanje organizma izazvano metil-alkoholom.

Oba pacijenta, ruski državljani F.N. i G.A. dovežena su u bolnicu istog dana, ali u razmaku od nekoliko sati. Zbrinuti su na odeljenje Intezivne nega kikindske Opšte bolnice, a dijagnostikom je utvrđeno da je uzrok tegoba trovanje metil-alkoholom.

“Oba pacijenta primljena su u jedinicu intenzivnog lečenja, preduzete su sve mere intenzivne terapije, čak i hemodijaliza. Svakodnevno su proveravani svi laboratorijski nalazi, uključujući i nivo metil-alkohola. Nažalost, pacijent F.N. preminuo je 8. februara, u ranim jutarnjim satima. Drugi pacijent, G.A. u znatno je boljem stanju, svestan je, komunicira. Premešten je u međuvremenu na Interno odeljenje, radi daljeg lečenja, ali ono što je najvažnije je da je sada van životne opasnosti”, rekao je  dr Radivoj Borenović, anesteziolog i pomoćnik direktora Opšte bolnice u Kikindi.

Dodatnim analizama krvi na toksikologiji na VMA u Beogradu potvrđeno je da je trovanje organizma izazvano metil-alkoholom. Povodom ovog događaja kikindska policija se nije zvanično oglašavala, jer , kako je potvrđeno za RTV, ne postoje elementi krivičnog dela. Šta se zaista desilo, odnosno zašto su radnici NIS-a uopšte posegnuli za metil-alkoholom, kao i okolnosti pod kojima se trovanje desilo ostaju za sada nepoznati.

Izvor: rtv