Policijski službenici Policijske uprave u Kikindi, po odobrenju tužioca, zadržali su do 48 sati, Milorada Mandića (1955) direktora, M.T. (1952) zamenika direktora i S.P. (1959), šefa računovodstva JP „Opštinska stambena agencija” u Kikindi.

Oni su sumnjiče da su u saizvršilaštvu počinili dva krivična dela zloupotreba službenog položaja i dva krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, kojima su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona dinara.

Takođe, koristeći službeni položaj pribavili su protivpravnu imovinsku korist Omladinskoj zadruzi „RV”, iz Kikinde, u iznosu od oko 145 hiljada dinara i Omladinskoj zadruzi „Zona Agent” iz Kikinde u iznosu od oko 800 hiljada dinara.

Direktoru omladinske zadruge, „RV”, Ivanu Kosančiću (1973), kao i direktoru omladinske zadruge „Zona Agent”, Miroslavu Škeroviću (1981), po odobrenju tužioca, određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Radeći na gore opisan način Milorad Mandić, M.T. i S.P. su oštetili JP „Opštinska stambena agencija” Kikinda za oko 4 miliona dinara.