Kako saznajemo iz Policijske uprave u Kikindi, policijski službenici podneli su krivičnu prijavu protiv sedamnaestogodišnjeg maloletnika iz okoline Novog Kneževca.

On se tereti da je 21. maja ove godine, silovao jedanaestogodišnju devojčicu.

Istragu o tom slučaju koji je uznemirio žitelje Srpskog Krstura vodi Više javno tužilaštvo iz Zrenjanina.

Policiji je slučaj prijavila majka devojčice jer je primetila da se ona čudno ponaša i otežano hoda, a po saznanjima iz izvora istražnih ograna, sve se dogodilo u toku dana na skrovitom mestu iza objekta dečjeg vrtića u najužem centru Srpskog Krstura. Nasuprot tvrdnjama devojčice, maloletni mladić koga devojčica tereti za silovanje, kako smo saznali, negira da je počinio delo za koje ga tereti krivična prijava. Obavljeni su i ginekološki pregledi devojčice, a istragom treba da se rasvetle okolnosti nemilog događaja. Osumnjičeni mladić je, inače, već imao posla s policijom.

Osim Višeg javnog tužilaštva i policije, u postupanje po ovom slučaju uključeni su i stručni saradnici Centra za socijalni rad u Novom Kneževcu. Direktor Rajko Dragić kaže da je slučaj prijavljen u petak, da je na terenu bio stručni radnik Centra, ali da je u pogledu rasvetljavanja sve u nadležnosti Tužilaštva i policije.

– Radi se o navodnom silovanju jedanaestogodiše devojčice, ali ništa više od pojedinosti ne znamo niti možemo reći, niti je to naš deo posla – kaže Dragić. – Naše je pre svega da uzmemo u zaštitu maloletnu devojčicu, da ojačamo porodicu i preduzememo druge mere iz domena socijalne zaštite. Videćemo kako da se otklone posledice nemilog događaja jer je porodica devojčice i korisnik socijalne pomoći.

Izvor: dnevnik
Adaptacija: I LOVE KIKINDA
Ilustracija: 24sata.info