Intervju sa Srđanom Jerinkićem (Luda Kuhinja)

0
2

Prvi intervju naše redakcije, a već imamo čast da ugostimo tvorca odlične ili kako on to kaže „Lude Kuhinje”. Srđan Jerinkić je nezaposleni ekonomista i trenutno se bavi Ludom kuhinjom, organizovao je internet konferencije „KiWebBizForum“ prošle godine, a koja bi trebalo da se desi i ove godine juna meseca u Kikindi.

1. Zdravo Srđane, drago nam je što si prihvatio poziv za intervju. Da li možeš da nam kažeš nešto više o „Ludoj Kuhinji”?

– Luda kuhinja je projekat koji se rodio pre par meseci, za koji je najviše zaslužan Milorad Karadžin koji mi je i predložio tu ideju. Znao je da volim da kuvam, a kažu ljudi i da to dobro radim. Milorad se bavi produkcijom, predložio mi je saradnju i tako je sve počelo. Počeli smo da radimo, objavili par recepata. U celoj priči problem su, naravno, finansije. Sami kupujemo namirnice, ja sam radio internet stranicu, stranice na društvenim mrežama. Da bi to funkcionisalo valjano moramo pronaći sponzora. Verujem da ovaj projekat ima potencijal da zaživi i da u budućnosti opstaje od reklama na sajtu. Za sada nam je cilj da objavljujemo recepte najmanje pet puta nedeljno, da pronađemo sponzore kojima će se ovo svideti, pa da sarađujemo.

2. Kako dolaziš do recepata?

– Što se recepata tiče, uglavnom su to varijacije na temu. Nikada nisam napravio isto jelo, a pravio sam svašta. Od testenina, soseva, supa i čorbi, testa, raznih pečenja… uvek je drugačije. Uvek probam neki drugi začin, drugu vrstu povrća, mesa. Inspiraciju dobijam na internetu. Vidim nešto, modifikujem, probam da napravim nešto novo. Ispostavilo se da uvek ispadne dobro. Bar tako kažu oni koji su probali.

3. Da li imaš nekog kulinarskog uzora?

– Uzora nemam. Postoji par kuvara ili kuvarica koje svakodnevno gledamo na TV-u, ali niko od njih, sem možda Džejmija, mi nije uzor. Džejmi je već kliše ali moram priznati da ima veoma lude ideje, a to je ono što volim.

4. Šta ti predstavlja veće zadovoljstvo kad spremiš neki obrok, da sam sedneš i uživaš u njemu ili da daš nekom drugom tj. da li više voliš da kuvaš za sebe ili za druge?

– Kada je zadovoljstvo u pitanju, sve zavisi koji je obrok u pitanju i koje je doba dana. Doručak volim da pojedem sam, uz televizor ili sa devojkom, u miru i tišini. Naravno, ja spremam doručak. Ručkove i večere volim da spremam prijateljima, to radim bar jednom nedeljno i to mi predstavlja ozbiljan izazov. Svi oni imaju različite ukuse , nešto vole a nešto ne vole da jedu, međutim do sada se niko nikada nije žalio na ono što spremim. To mi predstavlja najveće zadovoljstvo. Posle gorepomenutog doručka.

5. Šta misliš o brzoj hrani?

– Kada je reč o brzoj hrani, često je jedem ali ne onu kupovnu. Mislim na hranu koja brzo može da spremi u sopstvenoj kuhinji, a ukusnija je i zdravija. Kada je kupovna u pitanju, volim da pojedem pljeskavicu ili dobru picu.

6. Šta bi preporučio čitaocima, kako da se hrane, koju vrstu hrane da probaju?

– Vašim čitaocima, a i onima koji budu čitali #LuduKuhinju preporučujem da jedu ono što vole, ali u umerenim količinama. Naravno, neka probaju neki od recepata sa Lude kuhinje.

7. Koji su ti planovi za budućnost?

– Planovi su da ovaj projekat sa kuhinjom raste i razvija se. Naravno, da nikada ne bude dosadno. Ni u kuhinji, ni u životu.

Zahvaljujemo se Srđane na izdvojenom vremenu. Nadamo se da ćeš uspeti da ostvariš to što si zamislio. Do neke druge prilike, pozdrav!

– Zahvaljujem se Vama što ste napravili intervju sa mnom, takođe hvala na lepim željama. Vidimo se!

Ludu Kuhinju i Srđana možete pratiti na sledećim adresama: