FILM: „Atomski zdesna“ u Narodnom pozorištu

0
16

U okviru filmskog programa u Narodnom pozorištu Kikinda, u sredu 14.maja i u četvrtak 15. maja, biće prikazane projekcije filma „Atomski zdesna”. Početak projekcija je u 17 i 20 sati, a cena karte je 250 dinara.

Filma „Atomski zdesna” je srpski film, koji je snimljen na crnogorskom primorju, u režiji i po scenariju Srđana Dragojevića. „Atomski zdesna” je tragikomedija koja govori o razornim posledicama „domaćeg” divljeg kapitalizma na živote običnih ljudi.

„Atomski zdesna” prati grupu prodavaca „tajm šering” apartmana ljudima iz bivše Jugoslavije. Najuspešniji agent Mladen (Srđan Todorović) je u tajnoj vezi sa Sonjom (Tanja Ribič) koja je udata za glavnog menadžera Metoda (Brane Sturbej). Saznavši za ženinu prevaru, on Mladenu dodeljuje najtežeg klijenta Omera (Branko Đurić), ratnog veterana iz Bosne i njegovu suprugu Maju (Nataša Janjić). Situacija se dodatno komplikuje kada u posetu dođe glavni menadžer iz „centrale”, Ditrih Fajzer (Uroš Đurić) koji je nezadovoljan rezultatima prodaje i saznavši da će ostati bez posla, tim prodavaca se baca na svoje „žrtve” sa žarom očajnika.

Tekst: Dušan Rodić