U subotu počinje 5. Kikindski međunarodni pozorišni festival

0
4

Peti Međunarodni festival malih pozorišnih scena počinje u subotu u Kikindi. Na ovoj smotri učestvuje šest predstava, a u subotu je otvara Kazalište iz Vinkovaca predstavom „Čehov na kvadrat”.

U nedelju će nastupiti glumci koperskog „Gledališća” koji će izvesti predstavu „Noć bogova”. Do kraja festivala svoje umeće pred kikindskom publikom predstaviće osim domaćina i Savez dramskih umetnika Vojvodine i Subotičani. Smotru će zatvoriti BITEF Teatar predstavom „Ja i ti”.

Organizator festivala je Pozorištance „Lane”, ali sav teret organizacije snosiće kikindsko Narodno pozorište koje je ustupilo organizaciju ovom dečjem ansamblu, pošto glavni finansijer NIS ove godine ne finansira budžetske korisnike.

Po rečima Braneta Marjanovića, direktora Narodnog pozorišta, festival će biti takmičarskog karaktera i žanrovski šarolik. Predstave počinju u 20 sati, a ulaznice koštaju 300 dinara. Na kraju ovog pozorišnog hepeninga biće dodeljena osim glavne, još dve nagrade po oceni stručnog žirija, koji čine Miroslav Radonjić, Igor Burić i Filip Markovinović.

Izvor: radiokikinda