VEČERAS: „Noč Bogova“ u Narodnom pozorištu

0
15

Drugog dana petog kikindskog međunarodnog festivala malih scena, danas, nedelja 15. jun, od 20 časova, kikindskoj publici će se predstaviti gosti iz Slovenije.

Gledališče Koper će se prikazati kikinđanima predstavom „Noč Bogova”, po tekstu hrvatskog pisca Mire Gavrana u režiji Jaka Ivanca. Ovo je predstava sa muzičkom pratnjom sa klavira i dosta dinamike u trajanju od 70 minuta.

Jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kralj Luj XIV, dvorska luda, te poznati pisac Moliere još se jednom zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva svojim prijateljima da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismevaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega. Ova dinamična predstava o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, puna je neočekivanih obrta koji publici zadržavaju dah.

U ovoj predstavi igraju: Molijer – Rok Matek, Luj XIV – Danijel Malalan i dvorska luda – Lara Jankovič, klavirska pratnja – Davor Herceg. Gledališče Koper je ovu predstavu premijerno odigralo krajem prošle godine.

Tekst: Dušan Rodić