Kikindsko kulturno leto i ove godine

0
3

I ove godine će se održati manifestacija „Kikindsko kulturno leto”, na više lokacija, sa više aktera i naravno sve besplatno za posetioce.

Iz opštine kikinda poručuju da će sa minimalnim budžetom uspeti da zadovolje ukus kikinđana i njihovih gostiju. U manifestaciju će se uključiti svojim programima sve ustanove kulture u našem gradu, škole, kulturno umetnička društva, pevački sastavi, rok bendovi.

Za mališane program će izvoditi i pozorištance „Lane” sa svoje četiri predstave, dok će Osnovne škole „Vuk Karadžić” i „Vasa Stajić” iz Mokrina, izvesti svoje predstave. Narodno pozorište kikinda će u više termina zadovoljiti ukuse i nešto starije publike.

Deo kulturnog leta će se odvijati na otvorenim bazenima centra „Jezero”, gde će se ponovo uvesti noćno kupanje, za sve zainteresovane, uz koncerte pop i rok grupa iz naše zemlje.

Kulturno umetnički program će se odvijati kao i predhidnih godina u režiji ADZNM „Gusle” i „Eđšeg”. Manifestaciji će se pridružiti i Kulturni centar sa svojim programima u saradnji sa Kancelarijom za mlade, kao i sva ostala udruženja i organizacije koje će poboljšati ovogodišnje leto u našem gradu.

Nastavlja se i sa manifestacijom „Korzo”, koje se održati posle završetka Svetskog prvenstva u fudbalu.

Zanimljivo da će su u našem gradu od 7. jula početi da se snima humoristička serija „Daleko je Holivud”, u kojoj između ostalih igraju Predrag Ejdus i Svetlana Bojković. Režiser ove predstave je Nenad Gvozdenović i scenarista je Miljan Davidović.

Tekst: Dušan Rodić