Počelo snimanje humorističke TV serije u Kikindi

0
4

U Kikindi je počelo snimanje humorističke serije „Daleko je Holivud” i trajaće do 23.avgusta. Priča se sastoji od 12 epizoda u kojima se glumci iz provincije bore protiv najavljenog gašenja pozorišta.

snimanje-serije-kikinda

Scenaristi su glumac i reditelj Nenad Gvozdenović i Miljan Davidović, glumac kikindskog Narodnog pozorišta, dok seriju režiraju Ivica Vidaković i Miloš Petričić.

Mlada beogradska glumica Anja Mit, igra jednu od glavnih uloga, Tamaru:

– Čast mi je što ću raditi sa velikim imenima našeg pozorišta i televizije. U seriji, između ostalih, igraju i Boris Komnenić, Predrag Ejdus, Danica Maksimović, Đorđe Marković, Jelena Šneblić. Ovo je moje prvo veće snimanje, kao dete sam učestvovala u seriji „Priđi bliže”. Moj lik je Tamara, razmažena glumica koja iz Beograda dolazi u provinciju, gde joj živi bogati dečko koji joj je i obećao uspeh u karijeri. Naravno, to neće biti baš tako – ističe Anja.

Pored scenariste Miljana Davidovića, glavnu mušku ulogu igra i Đorđe Marković, takođe glumac Pozorišta u Kikindi:

– Moj lik je razočaran i ciničan glumac koji misli da je prerastao sve to. Inače, materijal za seriju izvučen je iz godina koje je Miljan Davidović proveo u Kikindi, glumeći u Narodnom pozorištu. Običan svet će u ovoj priči prepoznati svoje svakodnevne probleme, a to je i bio cilj – objašnjava Đorđe Marković.

U seriji igraju glumci kikindskog Narodnog pozorišta, kao i mnogobrojna poznata imena sa televizije. Snimanje je planirano na Trgu, u Narodnom pozorištu i u „Eđšegu”.

Jedan deo sredstava za snimanje obezbedila je i opština Kikinda. Izvršni producent je Produkcijska kuća „Cinnamon” production.

Izvor/foto: radiokikinda