Potrebni volonteri za festival „Kikinda Short”

0
12

Festivalu kratke priče “Kikinda Short” i ove godine su potrebni volonteri iz Kikinde, Beograda i Zrenjanina. Zainteresovani se mogu prijaviti do 25. juna.

Prednost imaju osobe koje znaju nemački, portugalski, mađarski, rumunski, albanski, grčki, slovenački, ukrajinski, makedonski ili poljski jezik. Posao volontera će biti da pomognu kako bi se autori kratkih priča što bolje osećali u našoj zemlji – navode organizatori.

Za Beograd će volnteri biti potrebni 1. i 5. jula, za Kikindu od 2. do 4. jula, a za Zrenjanin 4. jula.

Rok za prijavu za volontiranje je 25. jun, a prijave se šalju na srdjan.papic@kikindashort.org.rs

U prijavi je potrebno navesti osnovne informacije o sebi, kratko motivaciono pismo, kao i ime grada u kom se želi volontirati.

Deveti po redu festival kratke priče Kikinda Short biće održan od 2. do 5. jula, a ove godine je internacionalan ne samo po autorima iz brojnih zemalja, već i po promenama u samoj koncepciji Festivala.

– Kratkopričaše će od ove godine moći da sluša i publika u Segedinu , Temišvaru i Zrenjaninu jer je namera organizatora da poveže ove banatske gradove koji su nekada činili jedinstvenu ekonomsko-geografsku celinu, ali su usled nastanka granica danas nedovoljno bliski – dodaju organizatori.

Više informacija o festivalu može se pronaći na www.kikindashort.org.rs

Izvor: blic