Borko Ilić posetio Kikindu

0
30

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Borko Ilić, u okviru predizborne kampanje, posetio je juče Kikindu, i pred okupljenim građanima i simpatizerima poručio da je glas za DSS glas za obnovu privrede i poljoprivrede naše zemlje.

– DSS je jedina stranka u Srbiji koja je građanima predstavila program razvoja naše zemlje do 2019. godine. Taj program se pre svega zasniva na tome da Srbija prekine sporazume sa Evropskom unijom i da se okrene svojoj privredi, svojim sopstvenim snagama, svojoj poljoprivredi i da sarađuje i sa istokom i sa zapadom. Tržište za naše proizvode je na prostorima Evroazijske ekonomske unije i Rusije. Ono što ćemo uraditi je da ćemo otvoriti Kancelariju za saradnju sa zemljama iz ovog regiona.

Ilić je naveo da poljoprivredni budžet mora biti vraćen na pet odsto budžeta Srbije, a pored toga je neophodno uvođenje carine na uvoz robe iz EU, jer je to jedini način da se sačuva domaća privreda i poljoprivreda.

– Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju doneo je smo štetu Srbiji, a nikako korist. Politička neutralnost je velika šansa za našu poljoprivredu, jer tada možemo razvijati najbolje odnose i sa istokom i sa zapadom, i sa drugim tržištima. Sa druge strane, kada DSS dođe na vlast, zabranićemo prodaju našeg zemljišta strancima – zaključio je Ilić.