Odbornice se ujedinile za 8. mart

0
0

Odbornice kikindskog lokalnog parlamenta odlučile su da Međunarodni dan žena, 8. mart, obeleže – na svoj način. Od 39 odbornika SO Kikinda, trećinu čine žene, pa su se 12 odbornica iz šest političkih stranaka danas i formalno ujedinile u lokalnu Žensku parlamentarnu mrežu.

U duhu Praznika i ženske solidarnosti, kako su same najavile, pripadnost različitim političkim opcijama neće ih sputati da sarađuju, kako bi zajednički što angažovanije doprinele poboljšanju položaja žena u našoj sredini i šire.

Kako je u ime svojih koleginica naglasila Aleksandra Majkić, predsednica Skupštine opštine Kikinda, simbolično baš danas počela je sa radom Ženska parlamentarna mreža, čime odbornice u kikindskom lokalnom parlamentu žele da ukažu da 8. mart ne sme da se svede na dan kada žene dobijaju cveće, poklone i pažnju, već je to Praznik koji mora ujediniti žene da se ispomažu, angažuiju, pomognu, aktiviraju.

„Bez obzira na političke razlike, sve dobornice će unutar svojih stranaka i u radu lokalne Skupštine, maksimalno biti angažovane u interesu svih žena”, naglasila je Aleksandra Majkić.

Izvor: rtv