Šutanovac: Stoje u redu za Vučićev bidemajer

0
4

„Nakon godinu i po dana vlasti, ovaj režim je doneo jednu jedinu mudru odluku, a to je da se Vlada, na čelu sa Dačićem i Vučićem, raspusti”, rekao je danas u Kikindi, član izbornog štaba DS Dragan Šutanovac.

„Nijedan dobra vlada u svetu nije raspuštena zato što ima dobe rezultate, već se vlade raspuštaju kad dobrog rezultata nema”, dodao je Šutanovac naglasivši da je Srbija doživela da je privreda na kolenima, budžet u kolapsu , a životni standard po prvi put od 2000-te u stalnoj tendenciji opadanja.”, rekao je Šutanovac.

„Demokratska stranka smatra da je neophodno da se vrati ona vlast koja ume da rukovodi zemljom i u krizi, koja neće zaduživati Srbiju 11 miliona evra dnevno, što je danas slučaj. Vlast koja ima plan i za razvoj poljoprivrede, kao i za zdravstvo koje je na sramotnom nivou, danas u 21. veku. Ozbiljna vlast mora imati plan za zapošljavanje. Podsećam, u “lošoj” 2011. godini nivo investicija bio je 1,8 miljardi evra, a u prošloj godini u Srbiji je bilo samo 600 milina evra investicija. I to je osnovni razlog što se uz Srbiji danas loše živi”, rekao je Šutanovac.

To je, dodao je Šutanovac, najbolji pokazatelj da ova Vlada nije umela da dovede investitore i da, naprosto, ta Vlada ne može da opstane, osim na praznim obećanjima.

„Prene nego što 16. marta krenu na birališta, gradjani treba da pogledaju u svoje novčanike, frižidere, rezervoare automobila i da budu svesni da se u Srbiji biraju samo dve stranke – SNS i DS, i one stranke koje stoje u redu da „uhvate bidermajer” koji baca gospodin Vučić”, dodao je Dragan Šutanovac.

Izvor: rtv