Najjači fudbalski utisak ostavili Ruskoselci

0
5

Crvena zvezda, iz Ruskog Sela, proletos je, posle 26 godina, izborila povratak u pokrajinski stepen takmičenja. Igrali su Ruskoselci i za utisak, ali još i više za rezultat. Potom je, tokom leta, ekipu preuzeo trener Aleksandar Kresoja, a protekle jeseni uspešno je kormilario vojvođanskim „Istokom”.

Kada se zavesa spustila, Ruskoselci su se smestili i sada zimuju na drugom mestu sa tri boda zaostatka u odnosu na lidera – tim Vršca, a sa bodom više od trećeplasiranog Borca, iz Starčeva.

– Kako je sezona odmicala igrali smo sve bolje i ispostavilo se: od prvog kola bili smo u samom vrhu, dakle među prva tri tima. Pokazalo se da je spoj mladosti i iskustva u Crvenoj zvezdi doneo izuzetno kvalitetan fudbal. Igrali smo agresivno i „visoko” i bili prepoznatljivi. Osim kiksa u Banatskom Velikom Selu, mada je i to uslovno kazano pošto je reč o opštinskom derbiju, sve ostale mečeve odigrali smo na izuzetno visokom nivou. Sve derbije sa timovima iz vrha smo dobili, izuzimajući susret u Vršcu protiv lidera. Pokazali smo da fudbal na ovom našem prostoru nije mrtav – kaže Kresoja.

Stručnjak Ruskoselaca očekuje da se njegov tim u predstojećem, prolećnom delu sezone, bori za plasman u Srpsku ligu.

– Kvalitet u vojvođanskom fudbalu vrlo je izjednačen. Tri ekipe su se izdvojile: Vršac, mi i Borac, iz Starčeva. Međutim, tu su i: druga ekipa iz Vršca – Vršac junajted, koji je vrlo blizu nas, zatim Bačka Topola i Radnički, iz Kovina. Sve su to veliki klubovi u odnosu na Crvenu zvezdu, iz malog Ruskog Sela, ali sve ćemo učiniti da ponovimo rezultat iz prvog dela sezone, da nastavimo u ovom ritmu i da se do kraja borimo za ulazak u viši rang – ističe Kresoja.

Početak priprema za nastavak sezone, zakazan je za 20. januar.