Vaterpolisti treniraju, na prozivci rukometaši iz Mokrina i rukometašice

0
14

Prve sedmice Nove godine, kao i uvek, na lokalnom sportskom polju vlada potpuno zatišje. Takozvana je „mrtva sezona”. Ipak, vaterpolisti ŽAK-a pripremaju se za nastavak trke u elitnom društvu.

Drugi deo borbi za bodove u najjačoj srpskoj ligi počinje 18. januara. Kikinđani će u Novi Sad, u goste Vojvodini, ali važnija od te utakmice biće ona koja će potom uslediti. Tada će „Železničari” dočekati Nais, iz Niša, a treba očekivati i da u tom susretu padne odluka hoće li ŽAK ili Nišlije morati u doigravanje za opstanak u ligi, koje je na programu nakon završetka ligaški borbi.
Pripreme za drugi deo sezone u sredu će započeti rukometašice Kikinde. Prozivku će izvršiti trofejni stručnjak Živojin Maksić, koji se nedavno kao pomoćni trener u srpskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji okitio „srebrom” na svetskom prvenstvu u našoj zemlji. Kikinđanke će tokom priprema u Češku i u Slovačku, a 25. januara, u 10. kolu srpske Superlige, gostovaće u Nišu, ekipi Naise, koja će se upravo sa klubom iz našega grada boriti ze mesto u „zlatnoj sredini” ligaške lestvice.

I rukometaši mokrinske Crvene zvezde drugog dana Božića počeće pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije, grupa „Sever”. Trener Dušan Pašić na raspolaganju neće imati kadetskog reprezentativca, čuvara mreže Dejana Milosavljeva, koji će trenirati sa svojim matičnim klubom Jugovićem, iz Kaća, ali će mladi golman i u nastavku sezone biti jedan od aduta Mokrinčana u borbi za plasman u Superligu Srbije. Mokrinčani nastavljaju sezonu 8. februara, kada gostuju u Žablju, timu ŽSK-a.