Počele pripreme rukometašicama Kikinde

0
78

Rukometašice Kikinde sinoć su započele pripreme za drugi deo sezone u Superligi. Prvi stručnjak u klubu Živojin Maksić okupio je u dvorani „Jezero”, na prvoj prozivci 14 izabranica.

– Očekujemo da se i Marija Agbaba i Mitrovićeva, najkasnije za mesec dana priključe ekipi, a tek ćemo videti kada će Mićkovićeva biti u trenažnom procesu. Sledeće nedelje putujemo u Slovačku i Češku, kod naših sportskih prijatelja, gde ćemo odigrati jedan tunrir i nekoliko prijateljskih utakmica. Cilj na turniru je da sve devojke probamo i što bolje ih pripremimo za nastavak prvenstva – kaže Maksić.

Trener Kikinđanki napominje da je njegov tim u prvom delu prvenstva ostavio solidan utisak i očekuje da ekipa u srpskom elitnom šampionatu nastavi tamo gde je stala jesenas.

– Imamo sedam bodova iz prvog dela prvenstva. Očekujem da ćemo u nastavku sakupiti još onoliko bodova koliko je potrebno za opstanak u ligi. Treba napomenuti da je liga prilično polarizovana. Nama je cilj da protiv ekipa koje su jače od nas ostavimo što bolji utisak, a bodove ćemo tražiti u duelima sa timovima koji su približnog kvaliteta kao i mi – ističe Maksić.

Nastavak prvenstva Superlige Srbije za rukometašice zakazan je za 25. januar, kada Kikinda gostuje u Nišu, ekipi Naise.

Izvor: RadioKikinda