Marko Bašić za opstanak

0
11

Od početka sedmice, prvotimci ŽAK-a rade pod komandom novog stratega. Trener Tomislav Blaće, koji je jesenji deo šampionata najjače srpske lige, u konkurenciji osam ekipa, završio na šestom mestu, smenjen je. Poverenje je ukazano Marku Bašiću, koji će tako trenersko vatreno krštenje imati 18. januara, u Novom Sadu, kada će Vojvodina u prvom kolu nastavka dočekati kikindske „Železničare”.

– Nisam mogao da odbijem svom matični klub iako se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, a i moral igrača je pao. Imamo dosta problema, a najvažnije je da se igrači oporave i da vrate veru u sebe. Verujem da će tako i biti jer sam se za kratko vreme mogao uveriti da imamo dosta kvalitetnih igrača – kaže Bašić.

Ambicije ekipe u drugom delu sezone svešće se na opstanak u društvu najboljih.
– Neće biti lako. Konkurenti su nam novosadski Dunav i niški Nais. Ako slučajno ne uspemo da zadržimo šesto mesto, već budemo morali da igramo u plej-autu za opstanak, imaćemo takođe kvalitetene rivale iz Prve „B” lige, ali se nadam da ŽAK može izboriti opstanak još u ligaškom delu prvenstva bez dodatnog doigravanja – optimista je Bašić.
Marko Bašić iza sebe ima sjajnu igračku internacionalnu karijeru. Poslednje nastupe u vateropolo kapici beležio je još jesenas, u Holandiji.