Bogojević na čelu Partizana, rukometašice na turneji, vaterpolisti kreću!

0
9

Kikindski Džudo klub Partizan dobio je novog predsednika, rukometašice Kikinde otputovale su na sedmodnevnu turneju, a vaterpolisti ŽAK-a broje dane do početka nastavka prvoligaške trke.

Proteklog vikenda kikindski Džudo klub Partizan dobio je novog predsednika Miroslava Bogojevića, nakon što se sa čelne funkcije povukao Svetislav Vukmirica. Na redovnoj izbornoj Skupštini za novog prvog čelnika  Bogojević je izabran, kao dosadašnji član Upravnog odbora ovoga kluba, inače je diplomirani mašinski inženjer i rukovodilac tehničke pripreme u „Le belijeru”. Pre izbora predsednika, Vukmirica je podneo izveštaj za 2013. godinu u kojem je između ostalog naglasio da je kikindski Džudo klub po mnogim merilima najbolji klub u opštini, uz podatak i da ima najviše članova, koji su, pak, tokom minule godine postigli niz vrhunskih rezultata. Dosadašnji prvi čovek kluba podneo je i finansijski izveštaj, klub je u plusu 6.300 dinara. Slavku Kosanoviću i Bošku Vukmirici uručene su i posebne plakete povodom 45 godina kluba, a upravo toliko je godina i pomenuti dvojac neprestano u klubu. Plaketu je dobila još i Jelena Krvopić, trener mlađih kategorija u Partizanu, a Upravnom odboru pridodat je novi član – Vladimir Buča.

Rukometašice Kikinde, članice elitnog srpskog karavana, u sredu su započele pripreme, a danas su otputovale na sedmodnevnu turneju. Najpre će se zadržati u Rumuniji, a potom će produžiti za Slovačku, odnosno Češku. Tamo će imati još nekoliko provera, odnosno nastup na turniru. Kada je reč o rivalima u ovim proverama, treba napomenuti da su sve to klubovi sa kojima kikindski rukometni kolektiv već godinama unazad neguje sportsko prijateljstvo. Povratak ekspedicije Kikinde u u Srbiju, predviđen je za ponedeljak i od tada, pa do 25. januara, prvom stručnjaku Živojinu Maksiću ostaće  pet dana da izvrši potrebne korekcije pred prvu zvaničnu utakmicu u 2014, kada će Kikinda gosotovati u Nišu, ekipi Naise.

A do početka drugog dela vaterpolskog prvenstva Prve „A” lige ostalo je pet dana. Vaterpolisti ŽAK-a, sa novim trenerom Markom Bašićem, drugu etapu šampionata započeće u Novom Sadu, protiv Vojvodine, a susret će istovremeno predstavljati i „trenersko vatreno krštenje” za novog stratega Kikinđana.