Mokrinčani od Božića ka Superligi

0
15

Od drugog dana Božića, rukometaši mokrinske Crvene zvezde pripremaju se nastavak sezone u  Prvoj ligi, grupa „Sever”, kako bi na proleće ostvarili istorijski rezultat – plasman u elitno društvo. Trener Dušan Pašić kaže da sve protiče kako je i planirao.

– Svi momci bili su na prvom treningu. Ovaj deo priprema, posvećen fizičkoj spremi, trajaće dve sedmice, pošto je čitav pripremni period dug samo mesec dana, jer se  prvenstvo nastavlja 9. februara. Tokom druge polovine priprema sledi uigravanje i tri ili četiri kontrolna meča – ističe Pašić.
Rasplet u borbi za plasman u Superligu, mogao bi se znati već na startu nastvaka prvenstva Prve lige, grupa „Sever”.

– U prvom kolu čeka nas ekipa ŽSK-a, u Žablju, u drugom idemo u Sečanj, Hercegovini, a u trećem kolu čekamo lidera Dinama, iz Pančeva. Ta tri kola biće presudna. Ako dobijemo sve ove utakmice, imamo realne šanse da zadržimo drugo mesto, pa čak da se dokopamo i prve pozicije. Planiramo da se pojačamo igračem iz Temerina, ostaje da se narednih dana i naša uprava o tome konačno izjasni – napominje Pašić.

Inače, bilo je najavljeno, najatraktivniji protivnik u pripremnom razdoblju trebao je biti PIK Seged, ali je susret u Mokrinu otkazan.