Rukomet: ŽORK Kikinda, u nastavak Superlige sa optimizmom

0
19

Dva dana ostalo je do početka nastavka prvenstva Superlige za rukometašice, a u redovima Kikinde sa optimizmom očekuju borbe za bodove.

Kikinđanke su se trijumfalno vratile iz Slovačke i Češke, osvojile su turnir u slovačkim Mihalovcama, a ostavile su odličan utisak i u Češkoj, pa predsednik kluba Vladimir Tomić očekuje dobre rezultate i u elitnom srpskom šampionatu, koji će biti nastavljen u subotu, kada Kikinđanke gostuju u Nišu, ekipi Naise.

– Devojke su osme, sa sedam bodova iz prvog dela prvenstva, a uz maksimalno zalaganje u nastavku, idemo sigurno ka cilju – opstanku. Biće to uspeh, jer je tim Kikinde najmlađi u ligi. Kapitenku Mariju Agbabu i najboljeg strelca Ivanu Mitrović, po prognozama lekara, očekujemo na terenu sredinom prolećnog dela, kada na programu budu bile najbitnije utakmice. Sa Majom Mićković sporazumno smo raskinuli ugovor, zbog uštede u klupskom budžetu – kaže Tomić.

Tomić još jednom napominje i da je angažovanje trenera Živojina Maksića, pravi potez uprave.

– Nedavni uspeh ženske reprezentacije Srbije, uspeh je i našeg šefa struke Maksića. Pored rada u klubu i reprezentaciji, stiže da se posveti i promovisanju ženskog rukometa i u gradu Kikindi i u selima kikindske opštine. Sve to govori o kakvom je sportskom radniku reč, a uz njegovu pomoć klub planira i da organizuje dolazak u Kikindu srpskih reprezentativki koje su svojevremeno igrale u našem klubu, pa da organizujemo edukativno-promotivne treninge u školama i u SC „Jezero” – ističe Tomić.
Za Kikindu su, iz redova sadašnjih srpskih reprezentativki, svojevremeno igrale: Katarina Krpež, Sanja Rajović, Jelena Živković i Jelena Nišavić.