Izabran novi (stari) predsednik „Mamuta”

0
26

Prošlog petka, u prostorijama fudbalskog kluba ŽAK, održana je izborna Skupština kluba američkog fudbala „Mamuti”. Skupštini je, od 21 člana, prisustvovalo 20 članova.

U izveštaju o radu za 2013. godinu, Aleksandar Aćimov istakao je da je iza Mamuta jedna izuzetno uspešna godina. Prvi tim uspeo je da izbori drugo mesto u Prvoj ligi, grupi Sever. A priliku da se oprobaju u ligaškom takmičenju dobili su i juniori kluba, kao i ženska ekipa. Kao poseban uspeh kluba istakao je povećan broj članova.

Nakon izveštaja o radu i finansijskog izveštaja usledilo je glasanje za novog predsednika kluba. Jednoglasnom odlukom prisutnih članova odlučeno je da Mirko Jočić ostane na čelu kluba.

Dosadašnji potpredsednik kluba Aleksandar Aćimov tražio je da bude smenjen sa ove pozicije i preuzeo je ulogu sekretara kluba, dok je na mesto potpredsednika kluba imenovan Nemanja Simović<. Pored Mirka Jočića i Nemanje Simovića u Upravnom odboru kluba, naredne četiri godine, biće Dragan Milošević, Igor Milivojević i Miodrag Krstin. U Nadzorni odbor kluba izabrani su, jednoglasnom odlukom: Nemanja Cvjetić, Radomir Dražić i Borislav Francuski.

Nakon izbora novih predstavnika kluba, Mirko Jočić predstavio je plan za 2014. godinu.

Glavni cilj biće da se i ove godine takmiče sve tri ekipe kluba u ligaškim takmičenjima, kao i da se aktivira fleg ekipa. Što se tiče prve ekipe, Mirko Jočić je istakao da je cilj, kao i svake godine, prva dva mesta na tabeli i eventualni plasman u Super ligu Srbije. Upoznao je sve prisutne sa najavljenom reorganizacijom lige naredne godine i formiranjem Druge lige Srbije i najavio da će klub i ove godine organizovati Memorijalni turnir „Renato Vuković”.

Izvor: Kikindske