Prošlog vikenda džudisti kikindskog Partizana bili su zapaženi na dva takmičenja: u Sloveniji i Stepanovićevu, kod Novog Sada.

Odličan izlet u mesto Ravne, u Sloveniji, imali su pioniri kluba iz našeg grada. Osvojili su četiri prva, jedno drugo i dva treća mesta.

Prvi su bili: Milica Latković, Dušan Kežić, Jovan Gašić i Mateja Vukmirica, drugo mesto pripalo je Neveni Milić, a treća: Minji Stanaćevu i Slobodanu Bakiću.

– Bili smo na šestom međunarodnom turniru „Guštanj open”. Naši prijatelji iz Slovenije bili su dobri organizatori. Nadmetalo se ukupno 250 takmičara iz Srbije, BiH, Austrije, Crne Gore, Hrvatske i države domaćina. Nakon takmičenja u subotu, u nedelju smo učestvovali na prepodnevnom treningu, koji je vodio slovenački seniorski reprezentativac Sašo Jareb – ističe Vanja Šamu, trener Kikinđana.

U subotu, u Stepanovićevu, kod Novog Sada, održano je regionalno prvenstvo za juniore, koje je imalo karakter kvalifikacijskog za srpski državni šampionat.

– Kikindski džudisti opravdali su očekivanja i svi osim jednog, plasirali su se u završnicu koja ih predstojećeg vikenda očekuje u Nišu. Tamo će nastupiti: Denis Jurakić (do 60 kg) i Božo Elezović (do 81), koji su u Stepanovićevu bili prvi, Petra Vidović (do 78), kao druga, Nevena Grubišić (do 70) kao treća i Tamara Keneški (do 48 kg), kao petoplasirana u Stepanovićevu – kaže Šamu.

Izvor: radiokikinda