Fudbaleri bašaidske Vojvodine, visokom pobedom u Kupu, odlično su startovali u drugom delu sezone, najavivši tako uspešno proleće i u Područnoj ligi, iz koje žele da se plasiraju u pokrajinski rang.

Bašaiđani su u prvom kolu Kupa na području opština Kikinda-Novi Bečej bili slobodni, a u nedelju u drugom kolu, na svom terenu, sa 5:1, pobedili su ekipu bočarskog Jedinstva.

– Igrali smo donekle u grču. Prošle godine osvojili smo Kup, pa to želimo sada i da odbranimo. Nisam izveo raspoložive snage, a imam dobar fond igrača, no i pored toga uverljivo smo slavili, a mogli smo još i uverljivije, golman gostiju odbranio nam je penal – kaže dr Slavko Đuričin, predsednik i trener Vojvodine.

Ova kup utakmica predstavljala je, dakle, uspelu generalnu probu za nedeljni start u prolećnom delu prvenstva Područne lige Zrenjanin, kada u Bašaid stiže lider na tabeli, ekipa Mladosti, iz Lukićeva.

– Svi igrači biće zdravi za nedelju. U Lukićevu smo jesenas pobedili sa 3:0, pa je normalno da i sada isto to želimo. Automatski bismo se na taj način uključili u borbu za prvo mesto. Ambicije su da se prvi put u istoriji kluba plasiramo u Vojvođansku ligu. Ako igrače posluži zdravlje tako će i biti. Ja sam tu samo da im pomognem. Želim i svim našim protivnicima dobro zdravlje, a očekujem da i u nastavku prvenstva Područne lige suđenje bude na na visokm nivou, kako je bilo i jesenas – napominje Đuričin.

Utakmica prvog kola prolećnog dela prvenstva, u Bašaidu: Vojvodina – Mladost Lukićevo, igra se u nedelju, sa početkom u 14 časova i 30 minuta.

Izvor: radiokikinda