Nastavlja se prvenstvo na vojvođanskom fudbalskom „Istoku”

0
20

Predstojećeg vikenda nastavlja se prvenstvo Vojvođanske, odnosno Područne fudbalske lige, dok rukometašice Kikinde, u Superligi, igraju u Jagodini, protiv istoimenog kluba.

Fudbalsko proleće stiže i na sever Banata, kada je reč o prvenstvenim utakmicama. Sutra od 14 časova i 30 minuta u Novim Kozarcima, osmoplasirana Sloboda čeka 12. tim na tabeli – Radnički, iz Kovina. Jesenas, Kovinci su pobedili sa 2:1, ali je Sloboda zaslužila bod, pa će to biti motiv više fudbalerima sa stadiona “Ilija Pantelić” da naplate dug sa kamatom.
Na kikindskom Gradskom stadionu, petoplasirana Kikinda, domaćin je ekipi desetoplasirane Tise, iz Adorjana. U prvom kolu Kikinđani su slavili sa 3:2, a potom je utakmica regstrovana službenim rezultatom u korist Kikinde, zbog određenih administrativnih propusta domaćina.

Drugoplasirana ruskoselska Crvena zvezda ide u Vršac, na okršaj četvrtom na lestvici – Vršac junajtedu, kojeg je u prvom delu uz mnogo napora savladala sa 1:0.

Trinaestoplasirana velikoselska Kozara, gostuje sutra ekipi koju je na startu ovog prvenstva savladala minimalnim rezultatom. Kozara će u Banatski Karlovac, u goste pretposlednjem Proleteru.

U nedelju, od 14 časova i 30 minuta, Vojvodina će u Bašaidu, u derbiju prvog prolećnog kola Područne lige Zrenjanin, dočekati lidera na tabeli, ekipu Mladosti, iz Lukićeva.

Sutra će prvenstvene obaveze odraditi i rukometašice Kikinde. U 17. kolu Superlige, Kikinđanke gostuju ekipi Jagodine, koja se bori za naslov prvakinja.

Izvor: radiokikinda