VATERPOLO: ŽAK za opstanak u Prvoj „A” ligi

0
7

Vaterpolisti kikindskog ŽAK-a pripremaju se da u subotu overe osptanak u Prvoj „A” ligi, bez dodatnog doigravanja. Dakle, tri dana ostalo je vaterpolistima kluba iz našega grada, do odlučujuće utakmice u Novom Sadu, protiv Dunava, a „Železničari” bi trebalo pobedom samo da udare pečat na ostanak u Prvoj „A” ligi, odnosno na osvajanje šestog mesta.

Protivnik nema niti jedan osvojeni bod, pa treba očekivati siguran trijumf Kikinđana. Reč je o utakmici pretposlednjeg kola i ako ŽAK dobije ovaj susret, osiguraće poziciju kojom izbegava doigravanje za ostanak u srpskoj eliti.

– Favoriti smo protiv mlade ekipe. Oni se ne mogu maknuti sa poslednjeg mesta, mada to neće umanjiti njihovu želju. U usponu smo forme, nadam se da ćemo dobro odigrati utakmicu i pobedom konačno potvrditi šestu poziciju – poručuje Marko Bašić, trener ŽAK-a.

Pošto je teško poverovati da Nais može savladati Partizana, u ovom pretposlednjem kolu, ŽAK će kolo pre kraja imati tri boda više i bolji međusobni skor sa sastavom iz Niša, pa će onda moći i da izgubi na svom bazenu, u poslednjem kolu, od Partizana, što je naravno sasvim očekivan epilog koji će se neminovno dogoditi, a u isto vreme Naisu tada, u poslednjem kolu, neće pomoći čak ni eventualna pobeda nad Vojvodinom. Ligaški deo takmičenja u najjačoj srpskoj vaterpolskoj diviziji završava se 29. marta.

Izvor: radiokikinda