FUDBAL: POBEDE CRVENE ZVEZDE I KOZARE

0
28

U utakmicama 19. kola Vojvođanske lige „Istok”, ekipe iz naše opštine su zabeležile dve pobede i dva poraza. U drugom lokalnom derbiju, domaća Crvena zvezda iz Ruskog Sela je rezultatom 5:0 pebedila OFK Kikindu. Ruskoselci su trenutno drugi na tabeli, a u sledećem kolu gostuju ekipi Borca iz Sakula.

OFK Kikinda je trenutno na desetom mestu, i sledeći vikend na gradskom stadionu gostuje Vršac Junajted.

U Banatskom Velčikom Selu, ekipa Kozare je pobedila ekipu Borca iz Sakula, rezultatom 1:0, gol je postigao Teodor Bjelanović iz jedanaesterca. Kozara je bila bolji protivnik ali bez izglednih šansi, utakmicu je obeležilo i loše suđenje. Kozara se nalazi iza Kikinde na jedanaestom mestu, a u sledećem kolu Kozara gostuje u Srpskoj Crnji ekipi Budućnosti.
Na gostovanju u Adorjanu, ekipi Tise, Sloboda iz Novih Kozaraca je izgubila rezultatom 3:0, uz takođe loše suđenje, i uz dobijenih 8 žutih kartona. Sloboda u sledećem kolu dočekuje ekipu Borca iz Starčeva. Kozarčani su osmi na tabeli.

Bašaidska Vojvodina je pobedila ekipu Potisja u Knićaninu, rezultatom 2:1, posle teške utakmice, na ivici incidenta, strelci za Vojvodinu su bili Šibul i Martinović. Vojvodina je trenutno peta na tabeli Područne lige Zrenjanin, a u sledećem kolu dočekuju ekipu Begeja iz Žitišta.

U utakmicama 12. kola Opštinske lige Kikinda – Novi Bečej, postignuti su sledeći rezultati: 2. Oktobar Kumane – Polet Nakovo 2:3; Borac Iđoš – ŽAK Kikinda 0:3 i Napredak Banatska Topola – Delija Mokrin 1:1. Interresantno je da prve četiri ekipe na tabeli imaju isti broj bodova, po 22, to su ekipe Borca, ŽAK-a, Delija i Poleta. U sledećem kolu sastaju se: Delija – 2. Oktobar, ŽAK – Napredak i Polet – Borac.

Prošle srede odigrane su i utakmice kupa, na našem području, i tu su igrane dve utakmice u kojima su učestvoale ekipe iz naše opštine, i to u međusobnim duelima. U Bašaidu, Vojvodina je pobedila Slobodu sa 5:2, dok je Kozara u Banatskom Velikom Selu pobedila ekipu Crvene zvezde iz Ruskog Sela rezultatom 3:1. Kup je prilika da minutažu dobiju mladi igrači, ali i mlade sudije. U Banatskom Velikom Selu golove za Kozaru su postigli: Dejan Reljić i dva gola mladi Miloš Bursać, dok je strelac za ruskoselce bio Stefan Kresoja iz jedanaesterca, koji je očigledna greška glavnog sudije. U sledećem kolu se u Bašaidu, u sredu, 9. aprila, sastaju Vojvodina i Kozara.

Tekst: Dušan Rodić