FUDBAL: SLOBODI BOD

0
20

U utakmicama 20. kola Vojvođanske lige „Istok”, fudbaleri iz kikindske opštine nisu imali mnogo uspeha, zabeležili su tri poraza i jednu nerešenu utakmicu.

Sloboda je u Novim Kozarcima igrala nerešeno sa Borcem iz Starčeva 1:1. Jedini gol za kozarčane postigao je Ostoja Ćulibrk. Na tabeli Sloboda je trenutno na sedmom mestu, a u sledećem kolu u sredu igraju lokalni derbi u Banatskom Velikom Selu, sa Kozarom.

Podsećamo da je Kozara izgubila na gostovanju u Srpskoj Crnji. Domaća Vojvodina je pobedila sa 3:0. Velikoselci se nalaze na dvanaestom mestu.

OFK Kikinda je izgubila kod kuće od Vršca Junajted sa 1:0. Trenutno se nalaze na jedanaestom mestu, a u sredu gostuju Proleteru u Banatskom Karlovcu.

Na gostovanju u Sakulama, ekipi Borca, ruskoselska Crvena zvezda je izgubila 2:0. Ruskoselci se nalaze na četvrtom mestu, i dočekuju u sredu Budućnost iz Srpske Crnje.

U sredu su odigrane i utakmice kupa, a u lokalnom derbiji ekipa Vojvodine je u Bašaidu, u jednoj goleadi, rezultatom 7:3 pobedila Kozaru iz Banatskog Velikog Sela.

U Područnoj fudbalskoj ligi – Zrenjanin, jedini predstavnik iz naše opštine, Vojvodina iz Bašaida, je pobedila kod kuće ekipu Begeja iz Žitišta sa 2:1. Golove za ekipu iz Bašaida su postigli Šibul i Todorov, dok su gosti smanjili iz jedanaesterca na kraju utakmice. Vojvodina u sledećem kolu gostuje Borcu u Aleksandrovu, a trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli.

Što se tiče poslednjeg nivoa takmičenja, u Opštinskoj ligi Kikinda – Novi Bečej, odigrane su utakmice 13. kola. Delija Mokrin-2. Oktobar Kumane 2:2, ŽAK Kikinda – Napredak Banatska Topola 5:1 i Polet Nakovo – Borac Iđoš 2:2. U sledećem kolu se sastaju 2. Oktobar – Borac, Napredak – Polet i Delija – ŽAK.

Tekst: Dušan Rodić

Obrada: I LOVE KIKINDA