RUKOMET: Uspeh mlađih pionira MRK „KIKINDA”

0
8

Mlađi pioniri Muškog rukometnog kluba „Kikinda” prošlog utorka u Žablju ostvarili su dve pobede i poraz u svojoj grupi i na taj način završili takmičenje po grupama u Prvoj ligi na prvom mestu u svojoj grupi A.

U prvoj utakmici učenici Stanimira Komareka poraženi su od ekipe Subotica Mavla rezultatom 8:6(4:5) da bi potom dva puta pobedili ekipu Srbobrana rezultatom 19:5 (10:4) i 14:4 (8:2) i na taj način zauzeli prvo mesto u svojoj grupi.

Sistem takmičenja predviđa da po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje dalje, a pošto su postojale samo dve grupe ekipe koje su prošle dalje igraće polufinala i utakmice za plasman na završnom turniru. Pored ekipe Kikinde na završni turnir su se plasirale ekipa Rastimo iz Novog Sada, Bačka Tikvara iz Bačke Palanke i ŽSK iz Žablja.

Uprava Muškog rukometnog kluba “Kikinda” će pokušati da izdejstvuje domaćinstvo završnog turnira koji je na programu 17. maja 2014. i na taj način pruži priliku rukometnoj javnosti u gradu i okruženju da uživa u još jednoj lepoj rukometnoj predstavi u našem gradu.