Posle dve nedelje nastavljeno je fudbalsko prvenstvo u Vojvođanskoj ligi „Istok”. Što se tiče ekipa iz naše opštine OFK Kikinda je zabeleđila pobedu, a Crvna zvezda je igrala nerešeno.

U malom lokalnom derbiju na stadionu „Ilija Pantelić” u Novim Kozarcima, OFK Kikinda je pobedila domaću Slobodu sa 2:1. Strelci su bili za Slobodu Neđo Gavrilović, a za OFK Kikindu Tomo Važić i Bursać. OFK Kikinda je trenutno na četrnaestom mestu, a u sledećem kolu na gradskom stadionu dočekuju ekipu Vršca, trenutno prvoplasiranu ekipu. Dok ekipa Slobode gostuje u Sakulama, ekipi Borca, a kozarčani su trenutno na trinaestom mestu.

Crvena zvezda je izborila nerešen rezultat na gostovanju u Banatskom Karađorđevu, ekipi Jedinstva. Rezultat je bio 4:4, a strelci za ruskoselce su bili: Danilo Vukobrat, Petar Cvijanović, Stefan Kresoja i Marko Zečević. Crvena zvezda je trenutno na petom mestu, a u sledećem kolu dočekuju ekipu Tise iz Adorjana.

Poraz je zabeležila ekipa Kozare, na gostovanju u Adorjanu, eklipi Tise sa 4:2. Strelci za velikoselce su Miloš Bursać i Ilija Grubor. Kozara je trenutno na dvanaestom mestu, a u sledećem kolu u Banatskom Velikom Selu dočekuju ekipu Borca iz Starčeva.

Nastavljeno je i prvenstvo Područne lige Zrenjanin. Jedini predstavnik naše opštine u ovom rangu, Vojvodina je u Bašaidu igrala nerešeno sa ekipom Naftagasa iz Elemira 2:2, strelcu su bili Kiurski i Todorov. Vojvodina je trenutno na petom mestu, a u sledećem kolu gostuju istoimenoj ekipi iz Perleza.

Nastavljeno je i takmičenje u Opštinskoj ligi Kikinda – Novi Bečej. U utakmicama 18. kola, postignuti su sledeće rezultati: 2. Oktobar Kumane – Delija Mokrin 1:2, Napredak Banatska Topola – ŽAK Kikinda 1:3 i Borac Iđoš – Polet Nakovo 1:1. Na tabeli vodi ekipa ŽAK-a sa 38 bodova. U sledećem kolu sastaju se: Borac – 2. Oktobar, Polet – Napredak i ŽAK – Delija.

Fotografija: ofkkikinda.net