RUKOMET: Mlađi pioniri šampioni Prve lige Vojvodine

0
11

Muški rukometni klub Kikinda postao je šampion Prve lige Vojvodine u konkurenciji mlađih pionira. Na završnom turniru koji je odigran u SC “Jezero” Kikinda, u konkurenciji RK Rastimo Novi Sad, RK Bačka Tikvara Bačka Palanka i ORK ŽSK Žabalj kikindski dečaci pružili su najbolje partije i sasvim zasluženo osvojili titulu šampiona.

U prvom polufinalu Kikinda i Rastimo su odmerili snage, bolje su gosti otvorili utakmicu i poveli sa 3:0. Nakon minuta odmora koji je uzeo trener Kikinde, Stanimir Komarek, naši dečaci su zaigrali kao preporođeni i za tili čas preokreću rezultat. Na kraju utakmice stajalo je 26:22 za Kikindu.

U drugom polufinalu Bačka Tikvara je posle velike drame pobedila ŽSK Žabalj rezultatom 10:9. U meču za treće mesto ŽSK je golom razlike pobedio ekipu Rastima rezultatom 15:14.

U finalu sastale su se dve najbolje ekipe, Kikinda i Bačka Tikvara. Od samog starta mladi kikinđani su prosto leteli po terenu, nošeni gromoglasnom podrškom domaćih navijača. Iz minuta u minut prednost je rasla do maksimalnih +9. Na kraju Kikinda – Bačka Tikvara 19:10

Nakon finalne utakmice, predstavnik Opštine Kikinda, Dejan Karanović dodelio je medalje i pehare ekipama kao i pojedinačna priznanja najboljim pojedincima. Za najboljeg igrača turnira izabran je Uroš Prodanović (Bačka Tikvara), za najboljeg strelca Zoran Dragoljević (ŽSK Žabalj), a za najboljeg golmana Marko Matejin (Kikinda).