FUDBAL: SLAB UČINAK KIKINDSKIH EKIPA

0
17

U sredu je odigrano 28. kolo Vojvođanske lige „Istok”. Od ekipa iz naše opštine, jedino je Sloboda osvojila bod, ostale ekipu su pretrpele poraz.

Sloboda je na svom stadionu „Ilija Pantelić” u Novim Kozarcima igrala nerešeno sa ekipom Budućnosti iz Srpske Crnje. Rezultat je bio 2:2, a strelci za Slobodu su bili Neđo Gavrilović i Jasmin Mujkić. Kozarčani su trenutno na desetom mestu, a i u sledečem kolu su domaćini, „zahuhtalom” Bilećaninu iz Sečnja.

Kozara je izgubila u Sečnju od ekipe Bilećanin sa 2:1. Strelac za velikoselce bio je Ilija Grubor. U sledećem kolu trenutno dvanaesta ekipa na tabeli, gostuje u lokalnom derbiju, ekipi Crvene zvezde u Ruskom Selu.

Crvena zvezda je pretrpela ubedljiv poraz sa 4:0 u Starčevu od ekipe Borca. Tim iz Ruskog Sela je pred lokalni derbi na petom mestu.

Poraz je zabeležila i ekipa OFK Kikinde, na gostovanju u Kovinu od ekipe Radničkog sa 2:1. Strelac za OFK Kikindu je bio Tomo Važić. Kikinđani su trenutno na trinaestom mestu, a u sledećem kolu na Gradskom stadionu dočekuju ekipu Bačke iz Pačira.

Utakmice pretposlednjeg 29. kola se igraju u subotu, 7. juna od 17 časova.

U okviru 28. kolo Područne lige Zrenjanin, ekipa Vojvodine je u Bašaidu igrala nerečeno sa ekipom Omladinca iz Ravnog Topolovca. Rezultat je bio 5:5, a strelci za Vojvodinu su bili: Kiurski dva, Krspogačin, Popov i Todorov. Bašaiđani su trenutno na četvrtom mestu, a u sledećem kolu dočekuju ekipu Radničkog iz Sutjeske, u nedelju 8. juna od 17 časova i 30 minuta.

Tekst: Dušan Rodić