FUDBAL: Formirana nova banatska liga

0
2

Bliži se kraju svetsko prvenstvo u fudbalu, a polako se ekipe iz nižih sistema takmičenja pripremaju za početak nove sezone. Ekipe iz naše opštine se pripremaju za početak novoformirane lige, od Vojvođanske lige „Istok“, nastala je Banatska zona.

fudbal-lopta-vest

Reorganizacija je najavljivana već nekoliko sezona, a od ove jeseni se od dve vojvođanske lige ekipe iz severne pokrajine takmiče u tri zonske lige. Od Vojvođanskih liga „Istok“ i „Zapad“, nastale su tri zonske lige, Novosadsko-sremska zona, Bačka zona i Banatska zona.

Ekipe iz naše opštine: Crvena zvezda iz Ruskog Sela, Sloboda iz Novih Kozaraca, Kozara iz Banatskog Velikog Sela i OFK Kikinda, će se takmičiti i dalje u četvrtom rangu takmičenja, ali sada u novoformiranoj Banatskoj zoni. Ovu ligu će činiti ekipe koje su završile Vojvođansku ligu „Istok“, u prošloj sezoni, a sa područja su Banata, a to su pored četiri ekipe iz naše opštine i: Vršac Junajted, Borac Starčevo, Radnički kovin, Jedinstvo Banatsko Karađorđevo, Borac Sakule, Budućnost Srpska Crnja, Proleter Banatski Karlovac. Iz višeg ranga, Srpske lige „Vojvodina“, se vratila ekipa Jedinstva iz Novog Bečeja. A iz nižeg ranga su došle četiri ekipe, iz Područne lige Zrenjanin, u viši rang su ušle ekipe Mladost bambi iz Luukićeva i Radnički iz Sombora, dok su iz Područne lihe Pančevo došle ekipe Sloga iz Plandišta i Železničar iz Pančeva.

U nižem rangu, u Područnoj ligi Zrenjanin, iz naše opštine će se takmičiti pored Vojvodine iz Bašaida i kikindski ŽAK. Ostale ekipe će biti u poslednjem rangu takmičenja.

Tekst: Dušan Rodić