FUDBAL: ŽAK započeo pripreme – prva utakmica u nedelju!

0
3

Neki od fudbalskih klubova iz naše opštine započeli su pripreme za novu sezonu, a jedan od njih je i ŽAK.

fudbal-tempa

Fudbaleri novog područnog ligaša, pod trenerskom palicom Slobodana Živkova, prvo okupljanje imali su u subotu na stadionu u Sinđelićevoj ulici, a na popisu igrača nalaze se i tri nova imena. Za Radio Kikindu govori trener Živkov.

– Imamo dobru atmosefru, s obzirom da smo se plasirali u viši rang, a ambicije su nam da oformimo ekipu koja će završiti u gornjem delu tabele. Glavni cilj je da izbegnemo borbu za opstanak. Uspeli smo da, za sada, dovedemo tri nova, po meni, kvalitetna igrača: Igora Momčilova, Damira Kitanovića i Vladimira Popova. Momčilov se vratio iz Mađarske, Velikoselac Kitanović aktivirao se posle kraće pauze, a Popov je stiga iz srpskocrnjanske Budućnosti. Uz Čekića, Ilića, Tanackova i ostale iz prošle sezone, očekujem da u predstojećem prvenstvu odigramo jednu od vodećih uloga – rekao je trener Živkov.

Poznat je i raspored predstojećeg prvenstva Područne fudbalske lige.

– U prvom kolu dočekaćemo Begej, iz Žitišta, ali za nas kao novog člana, čitava liga je nepoznanica. Lično, jedino pozanjem ekipu Bilećanina, iz Sečnja, pošto sam tri godine vodio Srpskocrnjane u pokrajinskom stepenu, u kojem se do proletos nadmetao i klub iz Sečnja – zaključio je Živkov.

Do početka novog prvenstva, 17. avgusta, ŽAK će imati sedam provera, a prva je na rasporedu u nedelju, kada na kikindsko Vašarište dolazi srpskoligaš Banat, iz Zrenjanina.

Izvor: radiokikinda