FUDBAL: Sredinom avgusta počinje fudbalska sezona

0
1

Izvučeni su takmičarski brojevi, i poznat je celokupni raspored u Banatskoj zoni, četvrtom stepenu fudbalskih liga Srbije, u kojoj se takmiče četiri tima iz kikidnske opštine. Takmičinje počinje za dve nedelje u subotu 16. avgusta, utakmicama prvog kola.

fudbal_234

Crvena zvezda iz Ruskog Sela sezonu otvara na svom stadionu u malom lokalnom derbiju, protiv Kozare iz Banatskog Velikog Sela. Za ruskoselce još nije poznat ni predsednik kluba, ni to ko će od trenutnih igrača ostati, da li će igrati sa mladim igračima, biće ovo jedna teška sezona za najbolju ekipu iz opštine u prošloj sezoni. Kozara ulazi jača nego prošle sezone, pojačanja su stigla iz Slobode, a zadržan je gotovo ceo sastav iz prošle sezone.

Sloboda sezonu otvara na svom stadionu „Ilija Pantelić“ u Novim Kozarcima gde im gopstuje ekipa Vršac Junajted. Kozarčani nisu mnogo menjali sastav, ali do kraja prelaznog roka ima još dost vremena za promene.

I tim sa Gradskog stadiona u Kikindi, svoju prvu utakmicu igra na domaćem terenu, njima u goste dolazi ekipa Železničar iz Pančeva. OFK Kikinda će se i ove sezone osloniti na mlad igrački kadar.

Videćemo koliko će ovaj novi model takmičenja, i nove ekipe u ovom rangu takmičenja, poboljšati kvalitet fudbala. Ekipe iz naše opštine očekuje ponovo borba za opstanak, a najviše strepnje, bar za sada, pred početak sezone, imaju Crvena zvezda i OFK Kikinda.

Tekst: Dušan Rodić