Rukometni turnir na pesku ispunio očekivanja!

0
3

U Kikindi je za vikend, kraj otvorenih bazena SC „Jezero”, odigran 4. turnir u rukometu na pesku „Kikinda 2014”.

rukomet-na-pesku-2014

Pokrovitelj turnira je Opština Kikinda, a specijalni gost turnira bio je Branislav Radišić, prvi čovek Novosadskog turnira u rukometu na pesku. Treba reći da je na turniru bilo zvučnih rukometnih imena poput Vladimira Abadžića, bivšeg golmana novosadske Vojvodine i beogradskog Partizana i najboljeg rukometaša Srbije u 2008. godini. Takođe na turniru je učestvovao i aktuelni reprezentativac Srbije u rukometu na pesku, Branko Radaković.

Prvog dana turnira, u petak, na programu je bila mala letnja školica rukometa na pesku, gde je trener mlađih kategorija MRK Kikinde, Stanimir Komarek, deci uzrasta od 4. do 8. razreda pokazao osnovne korake i poteze ovog sporta.

U subotu je krenuo takmičarski deo turnira, program je počeo u 12 časova. Poslednjeg dana turnira, u nedelju igralu su se završne utakmice po grupama da bi potom usledile utakmice za plasman. Ukupno je odigrano 18 utakmica. Službena lica turnira su bile devojke iz Novog Sada i iz Temišvara, uloga delegata poverena je gospodinu iz Bačke Palanke. Priznanja pobedničkim ekipama dodelili su Branislav Radišić (proslavljeni rukometaš novosadske Vojvodine), Viktor Felbab (trener MRK Kikinde) i Lazar Miškov (EHF-ov delegat).

Rezultati završnice turnira:

16.00 Polufinale I
Peščane kobre- Farbara Pioker 2:1

16.30 Polufinale II
Rodbina Dragana Jove Torbice- BHC Tuareg Bačka Palanka 1:2

17.30 Treće mesto
Rodbina Dragana Jove Torbice- Farbara Pioker 2:1

18.00 Finale
BHC Tuareg Bačka Palanka- Peščane Kobre 2:0

Konačan plasman:

  1. Bhc Tuareg Bačka Palanka
  2. Peščane Kobre
  3. Rodbina Dragana Jove Torbice
  4. Farbara Pioker
  5. Šta ti radila
  6. Naftagas Elemir
  7. Hanibali
  8. Jedinstvo Bočar
  9. Potisje pleteks Ada
  10. Napredak Čestereg

Najbolji igrač turnira: Igor Milićević – Farbara Pioker (Kikinda)
Najbolji golman turnira: Slavko Miškov – Peščane Kobre (Kikinda)

Posebno ističemo da je turnir okupio preko 60 igrača, pobudio veliku pažnju među kikinđanima i da je gledanost utakmica za plasman bila izuzetno visoka.