FUDBAL: Ubedljiva pobeda Kozare

0
0

Prvo kolo u novoformiranoj Banatskoj zoni donelo je tri pobede i poraz ekipa iz naše opštine.

kozara-banatsko-veliko-selo-kikinda

U prvom lokalnom „derbiju“ u novoj sezoni, Kozara je pobedila u Ruskom Selu Crvenu zvezde sa 3:0. Strelci za ekipu iz Banatskog Velikog Sela su bili Marko Pašić, i dvostruki strelac Ilija Grubor. Kozara je pokazala dosta dobru igru sa dosta šansi i golova, dok je domaćin pokazao dosta nervoze i najavio tešku borbu za opstanak. Kozara u drugom kolu dočekuje Proleter iz Banatskog Karlovca, dok Crvena zvezda gostuje Borcu u Starčevu.

Sloboda je na svom stadionu „Ilija Pantelić“ u Novim Kozarcima golom povratnika Branislava Gecića, pobedila Vršac Junajted sa 1:0. U sledećem kolu ekipa iz Novih Kozaraca gostuje Borcu u Sakulama.

OFK Kikinda je sezonu počela pobedom, na Gradskom stadionu je pobedila ekipu Železničara iz Pančeva sa 1:0. Jedini strelac za Kikindu je bio Tomo Važić. U drugom kolu OFK Kikinda gostuje ekipi Budućnosti u Srpskoj Crnji.

U Područnoj ligi Zrenjanin ekipe iz naše opštine su imale polovičan učinak, pobedu i poraz.

Novajlija u ovoj ligi ekipa ŽAK-a je na Vašarištu pobedila ekipu Begeja iz Žitišta sa 3:1. U sledećem kolu gostuju ekipi Krajine iz Krajišnika. Vojvodina iz Bašaida je poražena na gostovanju ekipi Omladinca iz Ravnog Topolovca sa 2:1, golom u sudijskoj nadoknadi, a jedini strelac za Vojvodinu je bio Ivanović. U Bašaid, u sledećem kolu, dolazi ekipa Mladosti iz Banatskog Despotovca.